lia-in-kenia.reismee.nl

tegenstellingen

Wat een bijzondere dingen heb ik de afgelopen twee dagen meegemaakt.

Van een onverwacht bezoek aan een SOS kinderdorp, bij ons om de hoek, tot een bezoek aan de slopen wijken bij de school om de hoek. Grotere verschillen kun je niet bedenken en dat op een afstand van 4 minuten met de auto. Niels en ik hebben contact gelegd tussen de twee scholen want de directeur is bereid om onze kinderen op die prachtlocatie te laten spelen. Ik ga dan het vervoer betalen en hopen dat het een terugkerend iets kan worden. Want wat we vanmorgen gezien hebben in de sloppenwijken tart iedere beschrijving en beschaving. Als eerste een kind van een dag oud bezocht de moeder zat op een vieze matras in een vieze hut omringd door meer kinderen.Daarna hebben we nog een 10 tal andere hutten bezocht het is te erg om te beschrijven en toch zit er een soort laagje om mijn hart om overeind te blijven en de kinderen te blijven onderwijzen en af en toe streng toe te spreken, het is hun enige kans uit deze ellende daar ben ik wel van overtuigd, dus dan toch maar streng en veeleisend.

Morgen gaan we naar het project waar onze 2 huisgenoten werken wie weet wat we daar weer beleven. Ik hou jullie op de hoogte.

karin

Ha Lia,
wat leuk om al je verhalen te volgen en de eerste foto's te zien! Wat een schatten van kinderen! Maar wel erg veel, en ik kan me indenken dat dat vermoeiend is!
Fijn te weten dat je je daar goed voelt over het algemeen. Geniet van alles en pas goed op jezelf!
Liefs, ook van peter,
karin.

Karen

Hallo Lia,

Het is niet niks wat je daar allemaal ziet en meemaakt.
Wat hebben onze kinderen toch een heel ander leven!
Geniet van je tijd daar en veel succes.

Groeten Karen.

wil

Eerst een vraag: hoe praat je met die kinderen? welke taal spreekt men in Kenia?
Ik lees je verhalen met rooie oortjes! Weken om nooit meer te vergeten..Goed, dat je dit gedaan hebt. Ja, ik ben jaloers! Liefs, Wil

Doingoood