lia-in-kenia.reismee.nl

safari

Weer terug van de safari. Ik heb wel weer heel wat beleefd. Gelukkig heeft Mombassa inmiddels weer stroom dus kan ik er het e.e.a. over vertellen.

Op safari heb ik olifanten, zebra's, giraffen, struisvogels, een hyena, gnoe's, wrattenzwijnen, gazellen, impala's en girafgazellen gezien. Ik heb er wel wat voor over moeten hebben. De tocht op zich is erg moeilijk verlopen. Wel heb ik in prachtige lodges geslapen en lekker gegeten. De afstanden tussen de twee parken die ik bezocht hebben waren veel te groot. Toen we eenmaal in het tweede park waren heeft onze chauffeur een slapende Massai aangereden, de chauffeur is toen moeten vluchten en is naar de politie van het park gegaan. Toen werden we na een uurtje in het park geweest te zijn door de 'echte' politie opgehaald en naar het bureau gebracht. Gelukkig was het ongeluk gebeurd toen wij niet in de bus zaten dus mochten we onder politiebegeleiding naar de lodge terug.De volgende dag twee uur op de nieuwe chauffeur zitten wachten, maar wel met uitzicht op de Kilamajaro, prachtig dus, maar van dieren kijken kwam toen niet veel meer omdat het te laat op de dag was om bijvoorbeeld nog de leeuw, leopard o.d. te zien. Erg jammer. Want we moesten dik 500 km terugrijden. Gelukkig voor een groot deel op een redelijk fatsoenlijke weg wat niet van de vorioge dag gezegd kan worden toen zijn we 5 uur lang door elkaar geschud, omdat de chauffeur een 'short cut' in gedachten had. Kortom ik koester de foto's die ik genomen heb, ik hoop dat ze mooi zijn ook op het grote scherm.

Maandag weer naar school geweest een beetje brak maar het enthousiasme waarmee ik word begroet vergoed veel. De kinderen zijn vrolijk, leergierig, lawaaig, lief en ze willen je steeds aanraken. De sfeer is erg leuk.

Dan dus geen stroom gedurende een middag, avond en nacht, nu weer wel stroom maar weer geen water. Och ja dit is Kenia. Ik ben wel de hele dag vuil en denk dat ik wel even moet weken om dat er weer af te krijgen.

Vandaag heeft een jong Duirts stel dat ik op de safari ontmoet had de school bezocht, ze werden ook heel hartelijk ontvangen en ze waren erg onder de indruk. Ze hebben beloofd te proberen contact te leggen tussen haar school en de Vilwake school, wie weet wat daar ooit uit kan voortkomen.

Zoals te zien aan de lengte van mijn verslag zit ik nu lekker 'thuis' te schrijven omdat een andere vrijwilligster zo lief is mij haar computer met internet ter beschikking te stellen.

Thelma Sevenhuysen

Hoi Lia,

Zoveel herkenbaars heb ik gelezen, spannend allemaal.
Nou ja, in ieder geval krijgen we je foto's te zien t.z.t.
Ik hoop dat je nog leuke laatste dagen voor de boeg hebt. Zal wel moeilijk zijn om afscheid te nemen, vooral van je kindertjes, sterkte ermee.
Liefs, Thelma

Herbert

Mooie avonturen en gevaarlijke. Ik hoop dat het ook voor de Massai goed afloopt.

Mocht je over Nederland terugvliegen dan kunnen we zondag nog een stukje schaatsen, goed voor je voet. Een groter contrast is niet denkbaar. Goed afscheid nemen is ook een kunst, dus sterkte daarmee.

groet, Herbert

Doingoood